Ben je steeds minder gemotiveerd om ’s morgens naar je werk te gaan?

Zou je niet liever fluitend de deur uitgaan?

Wat dacht je ervan om samen met een coach een plan uit te werken en aan je situatie een positieve wending te geven zonder daarvoor van job te moeten veranderen?

Het Coachingatelier aanvaardt loopbaancheques van de VDAB waardoor je zelf voor een volledig traject maar € 90 betaalt voor je persoonlijke begeleiding. Dit geldt voor werknemers, zelfstandigen, leerkrachten en ambtenaren. Wij beschikken over een netwerk van meer dan 70 lokale coaches verspreid over heel Vlaanderen.

Hoe kom ik meer te weten?

Inschrijven telefonisch infomoment

Contacteer ons:

of bel 0800 24 830

Wij aanvaarden loopbaancheques, erkend door de VDAB

Home > Onze kracht

Onze kracht

Als team kiezen we doelbewust voor loopbaancoaching omdat coaching uitgaat van jouw kracht.

Een coach is geen leermeester en ook geen adviseur. De antwoorden die je zoekt, vind je in jezelf. De coach kan het niet in jouw plaats doen, het is aan jou.. Je bent zelf verantwoordelijk voor je zelfreflectie, het experimenteren met acties, de doelen die je bereikt.

Coaching gaat niet uit van een leermeester-leerling relatie maar van gelijkwaardigheid: jij bent de expert wat betreft jouw leven, je coach de expert wat betreft het begeleiden van persoonlijke veranderingsprocessen.

Een coach lokt je uit je tent en stelt vragen die jou aansporen om over jezelf na te denken. Die zelfreflectie leidt tot zelfinzicht. Wie ben ik? Wat doe ik? Wat wil ik veranderen? Hoe dien ik zelf te veranderen?

Op basis van gesprekken bouwen we een kader op, een persoonlijk plan dat als leidraad dient voor je verdere evolutie. De bedoeling is om het zelfredzame vermogen - dat in ieder van ons aanwezig is - aan te spreken en te activeren. We sporen aspecten van je persoonlijkheid op, waarvan je je minder bewust bent, maar die toch een belangrijke rol spelen in de manier waarop je denkt, voelt en jezelf gedraagt.

 • Welke uitdagingen liggen voor je?
 • Waar sta je vandaag en waar wil je naartoe?
 • Hoe zie jij je eigen groei én ontwikkeling?

Om dit samen aan te pakken, hebben we een team coaches klaar staan die beschikken over heel wat coaching- én levenservaring. Stuk voor stuk hebben ze allemaal een weg afgelegd in de zoektocht naar hun eigen waarden, doelen en verwachtingen.

Bij loopbaancoaching is elke persoon uniek, elke coachvraag uniek en elk coachingtraject uniek. Het coachingtraject is daarom maatwerk.


Missie

Elke mens heeft het in zich om de doelen die bij hem passen te bereiken.

Kerngedachte is dat mensen in potentie alle kwaliteiten in zich hebben om dat te doen wat ze zouden willen doen in werk en leven.

Onze missie is u vanuit een coachende rol te ondersteunen om deze ambitie waar te maken.


Visie

“Neem je leven in eigen hand en wat gebeurt er? Iets verschrikkelijks:
niemand meer om de schuld op af te schuiven.”
(Erica Jong)

Coaching leidt tot zelfmanagement:

 • Als coachee heb jij de antwoorden in je.
 • Welke uitdagingen liggen voor je?
 • Waar sta je vandaag en waar wil je naartoe?
 • Hoe zie jij  je eigen groei én ontwikkeling?
 • Een goede balans tussen werk en privé is belangrijker dan ooit.
 • Het kiezen van de juiste weg ligt niet altijd voor de hand.
 • Loopbaan- of carrièrecoaching is een krachtig instrument om jou hierin te ondersteunen. Het daagt je uit om in een wereld vol veranderingen je eigen groeiproces zelf richting te geven.
 • Onze coaches zijn opgeleid om te luisteren, te observeren en hun aanpak aan te passen aan de individuele behoeften van de klant. Coaches geven geen oplossingen of antwoorden – ze leiden de coachee naar hun eigen waarheid en inzichten.

Coaching maakt verandering haalbaarder:

We hebben als mens een bijna ingebakken weerstand tegen verandering. De angst voor het onbekende. Maar verandering maakt deel uit van onze dagelijkse realiteit. Steeds veranderende markten, behoeften en waarden roepen vaak de nodige weerstand op. Begrijpelijk want jij kiest er niet voor.

Hoe blijf jij, als werknemer of zelfstandig ondernemer door de constant wisselende  verhoudingen en verwachtingen, vat hebben op je professionele groei? We exploreren samen hoe jij naar de wereld én naar jezelf kijkt.

Zo creëren we een klimaat waarin ruimte is om te onderzoeken, te experimenteren en te leren. Dat is de cruciale voorwaarde voor verandering, en stappen te zetten in de richting van het doel dat je jezelf gesteld hebt.

Je coach geeft feedback over wat er opvalt in jouw verhaal.

 • Welke contradicties zijn er?
 • Welke verbanden kun je leggen?

Je coach is je sparring partner, iemand die stimuleert om (opnieuw) in beweging te komen. Om te veranderen. Om je doel te bereiken.

Werk aan je werk!

Lokale coaches verspreid over heel Vlaanderen.

Inschrijven telefonisch infomoment

Contacteer een lokale coach

Bel 0800 24 830

Loopbaancoaching?

De overheid trakteert: professionele begeleiding aan € 90 per traject.

Loopbaancoaching is een project van de Vlaamse overheid voor alle werknemers en zelfstandigen, 7 uren coaching voor de prijs van € 90.

Lees de voorwaarden

Hoe zet je de eerste stap?

Contacteer ons met al uw vragen.

Wij helpen u graag verder zodat ook u kan werken aan uw werk.

Bel 0800 24 830

Onze kracht

Als team kiezen we doelbewust voor loopbaan-coaching omdat coaching uitgaat van jouw kracht.

Lees meer

Loopbaancoaching heeft mij een betere kijk op mezelf gegeven. Het perfectionisme, waar ik mee worstelde, is ook een sterkte die ik mijn job kan inzetten.
Ilse, leerkracht

De sessies hebben mij enorm geholpen bij mijn sollicitaties. Ik presenteer mezelf en mijn kwaliteiten nu op een andere manier, en met succes.
Samiollah, werknemer

De coaching heeft me een boost gegeven. Als zelfstandige kan ik mezelf nu beter profileren. Mijn motivatie om door te zetten is terug groter...
Martine, zelfstandige

Werk aan je werk!

KMO-Portefeuille: DV.O105389

Het Coachingatelier

Oosterveldlaan 211, 2610 Wilrijk
Sylvain Dupuisstraat 22/4, 8300 Knokke
0800 24 830

BTW: BE0471.854.619

Het Coachingatelier op Facebook